joi, 27 decembrie 2007

Sarbatori Originale, va doresc

(Atentie, acesta nu este un pamflet!)

Ma pregateam sa scriu randurile de mai jos, cand am dat o tura prin blogurile prietene si am constatat ca Maria mi-a luat-o inainte si a taxat (asa cum se cuvine) sabloanele omniprezente si enervante din sms-urile de Craciun (si nu numai).

Asa cum spuneam (scriam), inca din primul articol publicat pe acest blog, ne aflam in fata unei evidente crize de comunicare intre oameni si, totodata, in situatia unei alarmante aplecari catre insusirea si multiplicarea unor sentimente si idei ce nu ne apartin, dar pe care ne e mai comod sa le forward-am rapid, de multe ori din obligatie si, foarte rar, din dorinta de a transmite un gand sincer.
Ma adresez in mod direct, in special celor care isi recunosc "capodoperele" de mai jos, dar si tuturor celor care stiu ca au trimis din astea vreodata: Dragii mei. Nu e bine si nu e frumos. Sa nu va suparati pe mine, dar eu am o parere mai buna despre voi si va astept cu o minima incercare creativa si de comunicare veritabila a ceea ce stiu eu despre voi si nu cu un template depasit, in care stiu precis ca nici voi nu credeti si care, de multe ori, este stupid de-a binelea.

Eu sper ca aceste sms-uri formale sa dispara cat mai repede, poate chiar de la acest revelion. Daca nu le voi mai primi, ma voi bucura tare. Daca voi primi unele originale si creative, care sa va repreinte, vom avea un an mai bun. Daca nu .... incercati data viitoare.

Iata cateva mostre primite de mine si poate si de voi:

"Fie ca lumina stelei ce a rasarit vestind nasterea Domnului sa va patrunda in casa si in suflet aducandu-va sanatate, fericire si belsug! Craciun fericit!"

"Aripa alba de lumina ce vegheaza sa va fie poteca acum si in anul ce vine! CRACIUN FERICIT!"

"Lumina Craciunului ne da puterea sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta. Craciun fericit!"

In speranta ca cei vizati inteleg exact demersul meu (pentru ca eu stiu ca ei pot mai mult), le si va doresc tuturor un an mai inspirat, mai original si mult mai creativ.

La Multi Ani, dragii mei!

Niciun comentariu: