luni, 18 februarie 2008

Kosovo, drum bun!

Toata lumea este infierbantata zilele acestea de situatia creata in urma declararii statului Kosovo ca stat independent pe harta lumii.
Ca de obicei, America este pro, Rusia contra si Romania este o curva, dar proasta.
Dupa ce, in timpul invaziei americane din Yugoslavia, noi am crezut ca e mai bine sa ne vindem demnitatea pentru o mai unsa intrare in NATO si ca este oportun sa sprijinim cea mai barbara actiune americana din istorie indreptata impotriva unei tari vecine si (din pacate fosta) prietena, acum, vazand rezultatele, totusi dam inapoi in a recunoaste statul Kosovar. Imi este cu neputinta sa inteleg cum putem fi atat de labili si inconsecventi.
Se bate moneda pe o posibila metastaza in secuime. Trebuie sa ai chiar toate circumvolutiunile vopsite in tricolor sa nu sesizezi ca asa ceva nu se face atunci cand vrea un grup mai mult sau mai putin numeros. Asemenea "intamplari" apar atunci cand exista interese suficient de mari pe la Moscova si/sau Washington. Cred ca puteti dormi linistiti in privinta tinutului secuiesc, voi toti cei ce vi se pare ca am pierde ceva daca oamenii aia ar fi atat de inconstienti (ca de altfel si cei din Kosovo) incat sa-si doreasca o astfel de independenta.
Azi, la televizor, un tanar kosovar era atat de fericit incat a afirmat ca nu conteaza daca le vor taia curentul si nici daca le vor pune vize, ei sunt fericiti ca sunt liberi.
Bravo lor! N-au decat sa demonstreze ca isi merita libertatea si ca pot fi un adevarat stat, daca nu vor reusi, nu le ramane decat sa stea pe intuneric si sa moara de foame in demnitate.
Cred ca problema este pur si simplu a lor, desi, probabil ca nu ei, kosovarii, sunt artizanii acestei miscari. Este foarte posibil ca ei nici sa nu-si dea seama cand si daca au inceput sa-si doreasca independenta, dar este si situatia noastra in care nu putem fi siguri ca ne intereseaza cu adevarat subiectul.
Drum bun Kosovo, indiferent incotro!

Niciun comentariu: