miercuri, 21 ianuarie 2009

si iata-ma din Nou

Dupa multe zile de lene si somn revin dorindu-va sa aveti un an interesant si sa va simtiti bine, ori de cate ori veti trece pragul acestui blog.

Am vrut sa incep in forta, pe 2 ianuarie, exprimandu-mi nemultumirea asupra faptului ca in Romania oamenii nu stiu sa faca bani de pe urma sarbatorilor, dupa o seara petrecuta in frig in cautarea unui club deschis.

Am vrut sa ma revolt privind situatia politica (guvernul Boc, Elena Udrea, Vulpea, Oprea, Nica, Dragnea si, ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra Ion ... Pardon! ... Traian Basescu).

Am vrut sa scriu despre simulacrul de concurs la care v-am solicitat ajutorul si la care acum, spasit, va rog sa nu mai votati, intrucat cresteti aiurea un trafic al unei companii ce doar se lauda ca ajuta.

Am vrut sa va povestesc impresii personale despre diferite subiecte vazute.

Am vrut, de pilda sa va ilustrez cateva grozavii, marca "Piedone", vazute pe teritoriul sectorului 4, cu care, cei ce trec pe acolo poate s-au obisnuit sau le sunt indiferente.

Am vrut sa fac multe, dar niciunul din aceste subiecte nu m-a facut macar sa ma asez in fata computerului.

Totusi ceva mi-a placut intr-atat incat am hotarat sa incep anul asa:

Azi, pentru prima data in viata am vrut sa fiu cetatean american si nu pentru ca Barack Obama este al 44-lea presedinte si primul de culoare si cate si mai cate. Nu.
Vorbele care m-au umplut de respect pentru aceasta natiune, indeobste blamata si/sau invidiata, le-am citit azi in editorialul lui Cristian Tudor Popescu din Gandul, intitulat Obamerica.

Ele sunt urmatoarele:

In America sunt multe lucruri rele, dar nu exista nici un lucru atat de rau incat sa nu fie invins pana la urma de ceea ce e bun in America.“ - Bill Clinton

That's makes my day!

2 comentarii:

Antoaneta spunea...

Bine ne-ai revenit.

Discursul lui Obama (vazut in cârd, pe ecran mare in sala de conferinte, alaturi de colegii canadieni si latino-americani, toti fascinati de tara dintre ei) a fost simplu si frumos. Si-a atins scopul de a impresiona ca discurs. Ce va face el si guvernul lui, ramane de vazut.

Eu as schimba citatul asa
„În lume sunt multe lucruri rele, dar nu există nici un lucru atât de rău încât să nu fie învins până la urmă de ceea ce e bun în lume." Si sa nu uitam ca Americile sunt trei si americanii pot fi si din centru sau sud.

Iar CTP zice întâi ca Obama nu este Mesia si nu-i va salva pe toti, apoi încheie "Aşa că subsemnatul îl consider pe Barack Obama şi preşedintele meu. De ce va face el cred că va depinde, mai mult ca niciodată, şi soarta României." Hm

Bujor Stoicovici spunea...

Bine te-am regasit!
Nu am vazut discursul lui Obama pentru ca nu ma intereseaza foarte tare, desi impartasesc opinia lui CTP privind influenta lui Barack asupra lui Decebal (ca Traian s-a luat si se interpreteaza). Si, ca tot veni vorba, Mesia nu este egal cu un presedinte (speram si are toate sansele sa fie asa) RATIONAL si ECHILIBRAT MINTAL la Casa Alba, chiar daca e "cel mai puternic om al planetei" (cum il alinta, enervant de lingusitor, presa). Pe scurt, nu cred ca CTP-ul se contrazice, plasandu-se, politic si ideologig vorbind, in "condusii lui Obama" versus mitocanii simpatizanti ai marinarilor sprituitori si despotocrati.

Despre citat, trebuie sa-ti spun ca nu ne putem, obiectiv vorbind, permite sa generalizam. America este singura natiune unde binele guverneaza, chiar daca guvernul e rau. Au demonstrat-o in repetate randuri. Si stii ce? Daca aplici la nivel istoric proverbul cu lupul si naravul la principalele natiuni ale lumii, vei vedea ca la ei naravul este unul bun. Cred ca sunt singurii.