joi, 19 martie 2009

Pentru Radio-Copiii vostri


Radio Romania organizeaza un concurs de PRESELECTIE pentru Corul de Copii Radio. Sunt asteptati elevi cu varsta intre 8 si 13 ani - fete si 8 si 10 ani - baieti. Concursul va avea loc duminica, 22 martie a.c., ora 10:00, la sediul institutiei din str. Temisana nr. 31.

Corul de Copii Radio – unul dintre cele mai vechi coruri de radiodifuziune din lume – este locul in care educatia muzicala, disciplina, imaginatia si creativitatea copiilor sunt valorificate in manifestari de inalta performanta artistica, pe scene de concert din tara si strainatate.

Ansamblul, care a primit in 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, a sustinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuti dirijori din tara si strainatate.

In urma cu doua saptamani, ansamblul a participat la punerea in scena a tragediei ESTHER de Jean Racine pe muzica originala a lui Jean-Baptiste Moreau, alaturi de elevii din anii terminali ai Liceului Francez „Anna de Noailles” si ansamblul baroc Collegio Stravagante. Aceasta a reprezentat a doua punere integrala in scena a tragediei, de la scrierea sa, in 1689.

Ultimele proiecte ale corului : AMADEUS, MOS CRACIUN.RO, ADIEMUS, STRALUCIRILE APEI si AMPRENTE, au situat ansamblul la granita dintre arte (muzica, teatru si dans). Cu acesta din urma, Corul de Copii Radio a participat la Simpozionul Mondial de Muzica Corala de la Copenhaga – Danemarca, in luna iulie 2008. Prezenta Corului de Copii Radio in cadrul simpozionului a marcat prima participare romaneasca din istoria evenimentului.


Relatii la:

dirijor, Voicu Popescu
tel: 0722 353 191
fax: 0318 150 631
e-mail: voicu_popescu@yahoo.com

Niciun comentariu: