marți, 26 mai 2009

Fuzioneaza ... de aici!

Este posibil ca unii sa fie de acord. Altii sa se amuze. Unii chiar il voteaza. Altii il injura de fiecare data. Pe mine incepe nu ma mai surprinda nimic din ce face sau zice Gigi Becali. Deja nici cel mai negru scenariu din capul meu nu mai pare nerealizabil, ba mai mult, a doua zi imi pare o dulce vara posibila in imposibilul viitor.
Ca suporter al echipei tale nimic nu poate fi mai umilitor decat evolutia acestui cancer ce a devorat echipa, istoria si gloria acestui club. Spunea un suporter intr-un ziar de sport: "mi-as sustine echipa si in divizia B, numai sa se joace pe teren".
Zilele acestea, acest fara de Dumnezeu - pretins crestin conducator de club, nascoceste fuziunea Stelei cu Unirea Urziceni. Consecinta dorita de Gigi: Steaua in Liga Campionilor.
Adica, indiferent cat esti de prost, daca ai bani si-l cumperi pe destept te numesti academician. De ce nu si doctor si inginer. Parca n-au trecut decat 20 de ani. Cam cat zicea Brucan. Dar se pare ca el a pierdut niste detalii la vremea aceea.
Adica, eu sunt mare manelist, fuzionez cu Alexandru Tomescu si, de ce nu, sa ma ia in turneul Stradivarius. Nu?
Stau si ma intreb de ce isi doreste o echipa din Romania sa se faca de ras in fiecare an? Ei chiar nu-si dau seama de cat de tare sterg cu noi pe jos marile echipe?
Teme de gandire (ce-i aia maaaa?) pentru Gigi:
  1. o fuziune cu Manchester United ti-ar putea aduce direct trofeul Ligii Campionilor plus titlul in Anglia;
  2. o fuziune cu All Blacks te-ar ajuta sa te extinzi la antipozi (au si aia oi) si ai putea sa spui ca Steaua a redevenit echipa "vitezistilor";
  3. o fuziune cu U2 sau AC/DC ti-ar creste considerabil incasarile pe Ghencea;
  4. o fuziune cu Barak Obama ti-ar aduce automat si titlul de cel mai puternic razboinic al luminii de pe planeta si ai castiga si la popularitate, plus ca l-ai scoli si pe Zmarandescu in CIA;
  5. in fine, o fuziune cu Dracu' poate ... poate asa!

5 comentarii:

alex spunea...

:) pai poate ca, usor usor, lucrurile in fotbal se vor aseza natural, asa cum ar fi trebuit sa fie in Romania, fara regimul comunist.

Costin spunea...

Foarte frumos zis. Si cu toate ca Dinamo nu planuieste sa fuzioneze cu nimeni (desi 17 Nentori Tirana ar fi de viitor) ma incearca exact aceleasi sentimente fata de echipa mea de suflet. M-a marcat faptul ca am vazut impreuna Dinamo-Steaua acum cateva saptamani si in loc sa fim plini te emotii si sa ne tachinam ca de obicei am petrecut mai mult timp plangandu-ne de propria echipa si am sfarsit prin a ne plange reciproc pe umar... Trist...

Bujor Stoicovici spunea...

Da, Costin, trist, adevarat si din ce in ce mai lipsit de orizont.
Imi amintesc de pe vremuri, cand partidul hotara ca eternul derby sa se termine la egalitate (de cele mai multe ori chiar cu scorul de 1-1), parca atunci se juca mult mai mult fotbal, iar senzatia era ca vezi doua echipe puternice care stiu si pot juca de la egal la egal cu Europa. Ceea ce au si facut in acea perioada. Iti spuneam ieri de coincidenta numirii lui Sir Alex Ferguson la Manchester United in 1986, an in care Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni. Noi sarbatorim in fiecare an acea performanta fara a o egala. Man United o egaleaza aproape in fiecare an fara a sarbatori excesiv. Oooff cat de rau am ajuns!

Bujor Stoicovici spunea...

si inca ceva: Am citit azi ca Manchester United a avut DOAR 17 (saptesprezece) antrenori intr-o istorie de 117 ani. Ce l-ar mai da afara Gigi pe Sir Alex asta!!!

Costin spunea...

Au avut doar 17 antrenori pentru ca le e frica sa experimenteze.