miercuri, 23 decembrie 2009

La Cinema

"Asta seara ... film de groaza ... la cinema" este un refren din The Rocky Horror Show, musical in care am avut onoarea sa cant si pe care l-am revazut cu placere azi dimineata infofolit in plapuma. Versul mi-a amintit imediat ca sambata am fost la Cinema, unde nu a fost vorba de niciun film de groaza ci de unul drag mie. Aievea.

Aievea au lansat sambata la The Ark, cel de-al doilea album, intitulat Cinema.
Locul ales pentru concert a fost extrem de inspirat, totul aratand de parca vedeam o filmare dintr-un concert de pe Mezzo. Sunetul dificil, in conditiile unor intense reverberatii produse de uriasele suprafete vitrate si de omniprezentul beton armat, a fost totusi imblanzit de Utu Pascu, unul dintre cei mai buni ingineri de sunet de pe la noi.
Nici in forta, dar nici prea delicat, nici prea tare, dar nici extra chill, cei cinci aievi, asezati oarecum intr-un cerc, privindu-se si schimband zambete si energii pozitive, au reusit sa ne tina intr-o atmosfera extrem de placuta si relaxanta, aidoma vizionarii unui film frumos. Apropos de vizionare, trebuie spus ca peste tot erau ecrane pe care se puteau urmari proiectiile lui Gontz, extrem de inspirate si coerente cu materialul sonor si cu delicatetea vocala a Martei.

Un pic emotivi si destul de retinuti in comentarii, Vlaicu & Co au prezentat materialul unitar si direct, lasand muzica si imaginile sa ne povesteasca gandurile lor.
La final, asa cum au spus, Aievea au facut cadou albumul publicului posesor de memory stick.
Marturisesc ca nu impartasesc aceast gest, fie el si cu titlu de cadou de sarbatori si, asa cum ii spuneam si lui Cristi "Electric Brother" Stefanescu, cred ca exista o diferenta intre a constata existenta pirateriei si a o incuraja. Tocmai ei, artistii, ar trebui sa lupte contra pirateriei.
In orice caz, respect dorinta lor de a avea fiecare dintre voi acest cadou de Craciun si va indrum spre site-ul trupei de unde puteti descarca gratuit albumul Cinema, incepand din 24 decembrie.

Pana atunci va las cu o mostra Aievea:

Niciun comentariu: