De fiecare data, în preajma alegerilor apare întrebarea legitima a cetăţeanului turmentat: "Eu cu cine votez?". Analizând situaţiile penibile şi, uneori disperate (vezi anul 2000, Iliescu vs. Vadim) la care am fost supuşi, dezamagirile profunde (Constantinescu, Basescu), precum şi eterna lipsă de orizont a oricărui partid "câştigător", te duce, pe bună dreptate, la abandon. Lehamitea se instalează şi, odată cu ea, nepăsarea. Tentaţia de a închide televizorul, de a nu mai citi ziarele şi de a te izola este din ce în ce mai mare şi reprezintă o reacţie firească a omului fără putere social-politică, singura sa "arma", fiind aruncată in derizoriu de acţiunile politice întreprinse de cei pe care i-ai investit, în primul rând cu încrederea ta. Când tot felul de coaliţii contra naturii apar, iar tu, din postura de simpatizant liberal, ajungi să trebuiască să susţii şi să mai şi votezi pesedişti sau şi mai grav, voiculişti, te iei cu mâinile de cap.
Personal, de când Crin a preluat frâiele liberale, eu nu mă mai regăsesc acolo. Partea mai proasta este că eu n-am făcut nimic. Cei care s-au îndepărtat de mine au fost ei, liberalii, căzând pradă unei obsesii şi dând de o parte principii, doctrină, tradiţie, istorie, bun simţ, logică şi inteligenţă, înlocuindu-le cu un singur scop: "jos Băsescu".
Oportunismul, în politică poate fi acceptat până la un punct. Că, vorba lui Farfuridi, "Trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi". În cazul partidului cu care am simpatizat până la Crin, nu am pretenţia să ştiu, pentru că nu sunt un intim al formaţiunii politice respective, dar, ca orice om, mi-aş dori măcar să înţeleg.
O coaliţie anormală, aşa cum arată şi se poartă USL, a cărei unic scop politic este "jos Băsescu", mă întreb, ce va face atunci când nu va mai fi Băsescu?
Este destul de previzibil. Dacă vor câştiga (şi vor câştiga, pentru ca PDL-ul este în derivă, iar căpitanul e dispus la multe compromisuri pentru a-şi scăpa pielea), USL se va destrăma pe certuri la împărţirea ciolanului, PSD se va descotorosi de PNL şi a lor televiziune isterică şi, probabil, se vor duce cuminţi la Cotroceni să se împace cu nea Traian şi să reîncerce reasamblarea FSN-ului.
PNL-ului îi vor rămâne nişte scaune în parlament (mult mai multe decât merită), nişte consilii locale, nişte primari, nişte "liberali de tradiţie" care vor fugi din PDL, PSD, UNPR, PC, Antena 1, 2 şi 3, dar, mai cu seamă, şansa unui congres care să readucă pe şine partidul plecat cu sorcova.
Până atunci, cred că zic pas la alegerile generale.
La locale mă mai gândesc.
Un comentariu:
Va inteleg perfect situatia tragica in care va aflati. Cu toate acestea, nu voi da curs rugamintii dumneavoastra, pentru doua motive clare:
1. Acesta este blogul meu personal unde nu scriu nimic la comanda, pentru niciun motiv. E un principiu de la care nu abdic.
2. Nu va cunosc si nu o cunosc nici pe mama dv.
Tot ce pot sa fac este sa permit publicarea comentariului dv cu indicarea blogului respectiv, desi este total off topic.
Va doresc din suflet sanatate si sper sa puteti reusi sa strangeti banii si mama dv sa se insanatosasca rapid.
Trimiteți un comentariu