vineri, 28 decembrie 2012

... mama lui de Revelion ...


Ca în fiecare an, îţi pui multe speranţe în petrecerea de Revelion. Poate mult mai multe decât în tot anul care stă să vină, pentru că la anuvei avea tot timpul, dar Revelionul aproape că a venit şi tu nu eşti pregătit deloc, chiar dacă te-ai gândit la el de mult timp. Nu ştiu, poate nu faci parte dintre cei care încă din septembrie se tot întreabă (ba îi mai întreabă şi pe ceilalţi) unde şi cu cine fac Revelionul, dar precis, odată cu miile de oferte din facebook, a început să încolţească şi în tine întrebarea. Prin urmare, unde te duci? Cu cine? Cum te îmbraci?
Nimic nu e pregătit.
Poate anul acestă te vei simţi mai bine, poate vei cunoaşte pe cineva, poate nu te vei mai trezi cu dureri oribile de cap şi încercând să-ţi aminteşti ce s-a întâmplat, unde ai fost, dar, mai ales cum ai ajuns acasă. Poate se va sparge ghinionul anul acesta, odată cu paharul pe care îl sacrifici în fiecare an, deşi tu nu crezi în superstiţii.
Îmi vei povesti, cu prima ocazie, cum tu nu eşti prea interesat de acest subiect, cum pentru tine Revelionul este o petrecere ca toate altele, cum nu îi înţelegi pe cei care se agită să-şi rezerve o Poiană, un Bansko, un loc într-un club sau – şi mai rău – într-un restaurant patetic.
Dar până ne revedem şi să povestim, ce faci totuşi în acea noapte?
Trebuie să apară ceva! Ştiu, tu eşti omul improvizaţiei, a ultimei clipe, nu se poate, în fiecare an s-a găsit ceva care, chiar dacă n-a fost strălucit, a mers. Desigur, te-ai săturat de petrecerile obosite de apartament, mai cu seama de cele mascate sau cu tematică – oamenii ăştia n-au nici un pic de imaginaţie!
Pe partea cealaltă, nici să hălăduieşti pe străzi nu e mişto, vei spune, pentru că va fi ori frig, ori plin de beţivi şi petarde, iar la minunatele concerte din pieţe nu poate fi vorba să te înghesui cu toţi maneliştii pentru te miri ce playback obosit al te miri cărei vedete din plastic sau PVC.
Ţi-a mai rămas statul acasă, cu părinţii la televizor, dar care – şi aici voi fi cu totul de acord – este chiar cea mai proastă alegere, aşa că, mai bine te culci şi te trezeşti devreme, singur, în prima dimineaţă într-un an nou în care vei avea tot timpul să te gândeşti şi să faci alegeri înţelepte.

Niciun comentariu: