miercuri, 25 februarie 2009

Cred ca ...

... Muzica este ca o femeie.
Ea a fost inventata demult. Azi se tot imbraca si se tot fardeaza in diferite stiluri, care mai de care mai vintage, care mai de care mai avangardist. Unele raman goale si cu tente extrem pornografice, altele, din contra, invesmantate excesiv, sunt din ce in ce mai greu de patruns.
Unii apreciaza mai multe stiluri de muzica, altii preferand sa ramana fideli unui singur gen sau chiar artist, secatuindu-l pe acesta din urma de toata energia creatoare ce i-ar putea-o darui intr-o relatie atat de stricta.
Unii se rezuma sa o critice din fotoliul lor, altii se implica si isi dedica viata si libertatea ei. Unii nu pot trai fara muzica, considerand-o ca un drog, altii nici macar nu o baga in seama, parasind-o in peisajul sonor cotidian.
Muzica este frumoasa, este mare, este culta, este usoara, este populara, este lunga, este agresiva, este falsa, este calda, este sexy, este de consum, este galagioasa, este complicata, are tonuri si semitonuri, are acorduri si disonante, are ritm, este ciudata, este etno, este urbana, este vugara, este veche, este obsedanta, este buna sau este proasta.
Are tot doua melodii, doua armonii si un ritm, dar este datatore de senzatii si poti sa-ti pierzi capul dupa ea.
Muzica a facut istorie. Muzica misca oamenii, apropiindu-i sau separandu-le drumurile.
Muzica este coloana sonora a universului. Ascult-o!

Un comentariu:

Antoaneta spunea...

Muzica este coloana noastrã sonorã, universul are alte sunete, care se vând si ele pe CD;) Îti recomand cãlduros cartea "Los pasos perdidos"/The Lost Steps de Alejo Carpentier. La un moment dat se pune întrebarea dacã oamenii au comunicat initial prin muzicã sau cuvânt. Sper sã o poti gãsi.