marți, 17 februarie 2009

Dar ce blog frumos rasare ...

Zilele acestea este mare forfota cu RoBlogFest-ul, aceste Eurovision al blogatilor din Romania.
Ca de fiecare data, eu aflu ultimul de cate un eveniment de tipul asta, eveniment-concurs la care, initial as dori sa particip. Poate dintr-un instinct al competitiei, pe cat de primitiv pe atat de neverosimil pentru felul meu de a vedea lucrurile.
Dar cum stau ele, lucrurile?
Din punctul meu de vedere, lucrurile stau, de cele mai multe ori exact asa cum le aseaza cei mai multi. Pe undeva e normal in democratie ...
Daca te uiti in topul blogrilor din Romania de doare capul instantaneu. Daca, dintr-o plictiseala totala te apuci de citit bloguri din top 10 (desi am un favorit acolo ... pe Tolo), vei constata imediat de ce sunt asa de vizitate.
Blogurile sunt, cum spuneam atunci cand l-am pornit pe acesta, niste ziare personale, o forma de jurnalism intim si direct, cu frecvente nuante de "apartament". Ele pot fi tabloide, de sport, atacand politica dinauntrul sau din afara ei, literare, de fotografie, muzicale, de timp liber, filosofice, de calatorie, etc.
Exista un top numit ZeList, care iti furnizeaza si un script pe care, introducandu-l pe blogul personal, iti afiseaza pozitia in respectivul top (ceea ce este ok), dar adauga si remarca: "sunt mai tare decat .... % din blogeri".
Continuand analogia cu ziarul tiparit, trebuie sa remarc faptul ca si "Libertatea" se lauda ca e cel mai tare.

Niciun comentariu: