sâmbătă, 30 iunie 2007

B'estival catastrofal!

N-am gasit alta rima ..., dar nici ceva care sa ma determine sa mai caut.

Partea buna (subiectiv vorbind) a fost ca organizatorii s-au gandit sa grupeze toate numele care ma interesau in prima zi, ba chiar au pus si un pret mai mic la bilet, considerandu-i probabil pe artistii din aceasta zi ca fiind de mana a doua.

De aici incepe sarabanda lucrurilor rele pe care le-am remarcat acolo. (Trebuie sa precizez inca de la inceput ca de 6 ani merg la Sziget Festival si, probabil, am o optica deformata in ceea ce priveste organizarea unui eveniment).

Ma voi multumi sa le enumar si sa le comentez scurt, deoarece nu merita sa ma enervez din nou:
  1. Pentru prima zi nu existau bratari. "Daca intrati nu mai aveti voie sa iesiti" - peste tot in lume s-a inventat si bratara din hartie plasticata ce se lipeste cu un adeziv si poate fi scoasa numai prin rupere. probabil ca nu este atat de scumpa, dar asa e cand vrei sa ai costuri minime ... stresezi platitorul de bilet ... mai comod, nu?
  2. La ultimul filtru, sunt intrebat pe un suav ton violent izvorat dintr-o ceafa de badigard (cu cartofi prajiti): "Cine v-a rupt biletu'?" ... "Cei de la cortul cu bratari" raspund eu. Se incrunta. Nu intelege nimic. Pe moment nici mie nu-mi era prea clar ce si cum. "Lasa-l sa treaca, e-n regula" vine, izbavitoare, vocea unei doamne suprabadigard. - de ce trebuie eu sa ma simt ca un favorizat al doamnei cu pricina?
  3. Berea: Pahar 330 ml, jumatate bere jumatate spume (spre deosebire de mine, care incepeam sa fiu plin ...) - recunoasteti stilul romanesc de a pune bere in halbe? Cam cat or castiga din chestia asta? De ce niciodata nu se gaseste, macar unul care sa puna cinstit? (eu am gasit o fata care umbla cu butoiul in spate si care a pus ca lumea, dar cred ca a gresit)
  4. Coca-Cola: Pahar 400 ml, umplut (la ochi) la 330 ml, ca "Asa se da Coca-Cola, la 33". " De ce nu dati in pahare de 33?" vine o intrebare logica de la colegul meu. "Nu avem" - nici eu nu mai am comentarii.
  5. Sunetul: In general prost spre satisfacator sau invers. - eu nu inteleg cum este posibil ca in 2007, cu atatea scule performante, sa mai existe (la acest nivel) microfonii.
  6. Trupele: Suie Paparude - neinteresant; Yonderboi - al 3-lea live pe care-l vad si cel mai slab; Hooverphonic - discret, dar bine; Morcheeba - al 4-lea live pe care-l vad cu ei si ... dezamagire profunda; Faithless - Spectacol extraordinar (a salvat toata seara)
  7. Mancarea: Mici, carnati, fripturi ... n-am apucat, pentru ca la ora 24.00, cand mai aveam 2 persoane inainte la coada la mici, au venit doi jandarmi (ca altfel nu pot sa le spun) si au stabilit ca se inchide pravalia, ca s-a terminat festivalul. - No Comment
  8. Jandarmii: As vrea sa traiesc clipa in care aceasta institutie jalnica va capata putin respect fata de natura umana a "obiectivului" pe care "il deserveste", "obiectiv" pe banii caruia traieste si pe care nu se sfieste sa-l trateze ca pe un gunoi. Domnilor organizatori de evenimente, domnule primar general, oameni buni, faceti ceva ca acesti nemernici in uniformele lor puternice sa nu ne mai tulbure buna dispozitie la evenimente pe care oricum nu le inteleg!
... si iata cum virusul incompetentei si al realizarii ieftine loveste si pe "celebri" organizatori de festivaluri Emagic si, chiar daca se lauda ei cu multe realizari "afara", se vede treaba ca in Romania orice se face romaneste.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Eu am perceput altfel derularea evenimentelor de ieri. Adica nu mi s-a parut c-ar fi dominat partile negative. De exemplu, sunetul as zice ca a fost satisfacator spre bun (cu exceptia microfoniilor acelora regretabile, s-a auzit bine).
Si da, Faithless... de fapt, Faithless+publicul au fost incredibili.

Adinaaa spunea...

Aaa... spune ceva si de jetoane. :)))

Bujor Stoicovici spunea...

De acord. De fapt este normal sa privim lucrurile diferit; daca am avea aceeasi parere ... am ramane pe loc :) .... DAR ......DAR (zic), tu nu m-ai contrazis (sic)!
Publicul ... publicul ... (as spune eu, dar te superi)
Faithless se prezinta asa peste tot. Poate si pe o insula pustie:)))
Publicul roman inca nu e cum trebuie. Crede-ma!

Bujor Stoicovici spunea...

Draga Adinaaa, mie treaba cu jetoanele mi s-a parut f. buna. Serios. Este o treaba eficienta, pt ca elimina posibilitatea de a nu avea ei marunt si .... stii bine ce se intampla cand nu are vanzatorul marunt.

Adinaaa spunea...

Da... in sine a fost o idee buna... pana sa ramanem la ora 12 cu un teanc de jetoane in buzunar, iar bodyguarzii nu stiau cum sa ne dea afara mai repede. Dar am gasit pana la urma niste oameni care aveau abonament pe tot festivalul si le-am vandut. :)

Bujor Stoicovici spunea...

asa este
si eu am avut de vandut 6 jetoane, dar am avut noroc cu un baiat de la organizare pe care-l cunosc si mi le-a luat el, pentru ca atunci cand mi-au dat drumul jandarmii ... nu mai era nimeni pe acolo.