sâmbătă, 5 iulie 2008

Umor tiganesc - spirit romanesc

Constat, de cateva zile, cum ca lumea se distreaza in spatiul virtual, printre altele si cu noua "realizare" specific romaneasco-tiganeasca, si anume alaturarea intr-un duet fictiv dintre Sting Barosanu' si Petronel Parizer.
Surpriza mea cea mai mare este ca, inca lumea o considera ca fiind o gluma (buna, zic unii) si se distreaza de mama focului.
Personal, cred ca, daca este o gluma, in orice caz este cea mai proasta aparuta de mult timp pe plaiurile www.mioritice.ro si nu face decat sa demonstreze ca, daca nu putem face si nici intelege vreodata o piesa muzicala atat de buna ca Fragile, singura reactie de tip homo cocalaris este batjocura.
Nu inteleg ce poate fi distractiv la o piesa ca Fragile, asta in cazul in care si-a batut cineva capul cu versurile. (Daca nu stiti engleza, incercati traducerea in tiganeasca mezelului).
Nu stiu de cand Sting este o vedeta de tip Cacncan sau Ciao, de care frustratii nu mai au loc si simt nevoia de a o batjocori.
Ii felicit pe realizatorii acestui material pentru atingerea apogeului creator si ii compatimesc sincer pe cei care inca rad la aceasta "gluma".
Ca multe libertati prost gestionate, in Romania fiecare are dreptul sa rada de orice.
Radeti barosanilor, daca vi se pare amuzant! Simteti-va muschii vostri bine!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate, dar nu trebuia sa postezi si filmuletul.. asa le faci si mai mare reclama...

Bujor Stoicovici spunea...

Nu se pune problema de reclama, ca deja ii stie tot internetul.
Asa e corect, cand critici un subiect , il si prezinti sa vada omul despre ce vorbesti.

Anonim spunea...

grotesc!!! absolut grotesc...(imi imaginez cum le scot sculele din priza..din greseala)

Piron Pitrea spunea...

Sa lasand minoritarii tigani in afara 'reflectoarelor', situatia lor prezenta ne este datorata aproape in exclusivitate. Cand zic 'noi', ma refer inclusiv la stramosii care ne-au lasat mostenire Valahia, Moldova si Ardealul, mostenire ce include si mozaicul etnic prezent (pe care romanii puri (care o fi respectivii? - sa vedem dovada) fac alergie)

O discutie separata poate fi inceputa despre tigani deoarece li se sparg in cap (aproape) toate relele. Uitam insa ca au fost eliberati din sclavie in Moldova/Valahia in jurul anului 1855-1859 aproape in acelasi timp cu cea din Statele Unite 1850-1866). Dupa 150 de ani de libertate...relativa, nu sunt cumva pretentii nerealiste ale majoritarilor despre nivelul care ar trebui tiganii sa-l aiba ca etnie?? Asteptam sa genereze cumva un echivalent al lui Bach sau Mozart? Din ce? din mahalalele sordide ale Bucurestiului unde stau in grupuri compacte in conditi de ghetto?

Sa ne uitam un pic in ograda noastra, la un alt nivel: Teatrul de Opereta. Dau niste legaturi mai jos din diverse ziare (mai serioase sau scandal). Fara foc nu cred ca iese fum:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865693/Divortul-de-Opereta-mai-dramatic-decat-cel-de-Bleont-VIDEO/

http://www.ciao.ro/revista_cu_vedete/4915-scandalul_continua_crina_matei_cere_demisia_lui_razvan_ioan_dinc.html

http://www.ziaresireviste.ro/index.php?page=revista_presei&details=on&id=26963

Directorul, nascut la Bacau, de-al nostru ca suflet si simtire, pare-se ca se tine de orice numai de ce este platit sa faca nu.

Presupun ca Petronel Parizer a avut o educatie incompleta si mai chinuita decat Razvan Ioan Dinca. Care dintre cei doi da dovada de 'decadenta' si calitate indoielnica?

Bujor Stoicovici spunea...

Domnule Piron Pitrea, ma vad nevoit sa nu fiu de acord cu dumneavoastra decat in ceea ce priveste realitatea unei relativ scurte (istoric vorbind) "libertate", dar care nu este de natura sa justifice sau, si mai putin, sa scuze un tip de comportament social (statistic si nu numai) al acestei etnii. Este simplu sa vorbesti despre drepturi fundamentale, despre egalitatea de sanse, precum Madonna, de la o distanta apreciabila de fenomen. Madonna, probabil, nu este agresata in tramvai de tigani, nu a ramas fara portofel, probabil ca nu are nici vecini in curte care sa faca nunti in cort in mijlocul strazii si atunci ii este usor sa teoretizeze. Atat statul roman, cat si principiile "Europene" nu apara si nu se gandesc decat la minoritari (de orice fel). Majoritatea este pusa la zid ca nu ii protejeaza pe saracii tigani (Eu refuz sa le zic rromi. Mi se pare o tampenie uriasa), dar nimeni nu se uita cat rau fac ei si cat au oamenii de indurat de pe urma sangelui lor antisocial.

In ceea ce priveste subiectul de la Opereta ... nu am comentarii. As adauga doar ca hartuirea sexuala este de cand lumea pe acest pamant si nu cred ca va fi acesta ultimul caz. Cred ca este de competenta politiei sau a parchetului, daca este adevarat si se poate demonstra, desi mi se pare greu de demonstrat. Din pacate, barbatii slabi fac asta in toata lumea si de cand lumea.