vineri, 11 iulie 2008

Fluturii au zburat la Carturesti

"Maca a purtat aseara frunze de ceai pe rochie Very Happy

concertul s-a vrut discutie cu muzica si povesti numai ca noi eram prea hipnotizati doar de muzica ca sa intrebam intre doua piese: "Meghi...sau Bujor...care e culoarea ta preferata?"...in plus, atatatea dintre povestile fluturilor decurg atat de clar din muzica, incat le stiam Smile

ceea ce a fost interesant si merituos de vazut a fost succesiunea, in concert si sub ochii nostri, a tuturor starilor din viata reala, din viata unei trupe:
de la "mai...tu vorbesti cam mult" " da, bine...tu cam deloc. ia zi si tu ceva!" la "hai sa cantam odata", la pauze si inceputuri de contraziceri zambitoare, iar la final muzica...muzica ce acopera tot si-i intelegere iar in Paradis si 6 oameni se misca si functioneaza ca unul singur.

fain fu... " (a spus Blue pe forumul Urma)






poze realizate de Cristian Nastase. Mai multe gasiti pe blogul lui

iata si o relatare de la fata locului via Metropotam:

Butterflies in My Stomach: Acid Jazz si voie buna



Aseara a fost galagie mare in Carturesti: Trupa Butterflies in My Stomach ne-a tinut in priza timp de ora pe ritumuri de acid jazz (o combinatie de funk,electro,trip-hop si chill), in ciuda caldurii si a salii care devenise neincapatoare pentru curiosii atrasi de muzica precum fluturii de lumina.

Desi proiectul isi propunea si o discutie, publicul a fost cam timid in a pune intrebari in ciuda tuturor incercarilor frumoasei soliste Maca si a guralivului Bujor de la chitara bas.

Maca ne-a povestit ca i-a venit ideea pentru numele trupei in timp ce scria versurile unui cantec in care se intreba de ce iubirea este asociata cu clisee - vinul rosu, trandafirii, lumanarile - care pentru ea nu au nici un farmec comparate cu senzatia de fluturi in stomac, o senzatie atat de puternica ca te face sa plutesti, sa tremuri.

Butterfly In My Stomach

Printre povesti, Butterflies in My Stomach ne-au incantat cu piese ca "Sometimes", "Magic Store", “Tricoul” si "Lucrurile bune" la cererea publicului, care a cantat impreuna cu ei. Maca ne-a fermecat cu prezenta ei exotica, interpretarea atat de sensibila si romantica si mai ales vocea buna. Mi s-a parut o sala mult prea mica pentru ei si muzica lor dar m-a bucurat faptul ca mai sunt formatii care nu se gandesc la muzica ca la o afacere . Concertul a fost organizat de Fundatia Calea Victoriei, ca un cadou de vara pentru cursantii fundatiei si a avut intrare libera pentrut toti cei care au dorit sa participe.

Butterfly In My Stomach - Maca

Bujor : “Cantam unde vrem, cand vrem”

Butterflies in my Stomach nu are o casa de discuri, pentru ca asta ar insemna sa renunte la libertatea pe care o au acum, de a face muzica din placere, ne-a spus Bujor. Chiar si asa trupei ii merge bine. In vara lui 2006 BIMS a fost selectata in urma unui concurs printre cele mai bune trupe noi din lume, la sectiunea electronic. Surpriza a fost insa colaborarea prin intermediul internetului cu Matt Johnson (pianistul trupei Jamarquai), care s-a finalizat cu inregistrarea piesei "White Light" si cu un videoclip.

Butterfly In My Stomach - membrii trupei

De la stanga la dreapta: Bujor Stoicovici (chitara bas),Ieronim (trombon, sampling, drum programming), Laurentze (tobe), Maca (voce), Meghi (pian electric si sintetizator), John (chitara)

4 comentarii:

jo spunea...

a fost grozav de frumos! 8->

( cat sunt de minunate pozeleeee )

frumos frumos frumos de tot!

Bujor Stoicovici spunea...

multumim ca ai ajuns la spectacol si ... daca mai ai poze, mai vreau :)

Anonim spunea...

domnule, puteai sa precizezi si dumneata cand te-am trecut eu in blogroll, atat de ignorant-imi amintesc vag de un protest, "poet cu lampa", ca esti artist nu poet. nu e nici o contradictie, nu ma contrazice. gata, schimb.

Bujor Stoicovici spunea...

poti sa lasi cum iti face plcere
eu pot fi atat artist al cuvintelor, cat si poet al sunetelor si, evident doctor in modestie :))