miercuri, 23 septembrie 2009

Afara, afara, de ... peste tot?






Revolutie sau campanie de imagine?
Reactii spontane sau sabotaj?

Nu pot sa nu ma gandesc la toate variantele, acum cand, deodata, o lume intreaga striga "BECALI AFARA DIN GHENCEA!". Fara niciun dubiu, situatia este justificata, de taierea vlastarului sperantei ce incoltise in sufletul rupt in bucati al fiecarui suporter. Pentru ca umilintele la care au fost supusi Hagi si Lacatus, au fost umilintele Stelei, iar umilrea Stelei inseamna umilirea suporterului. Sa se fi trezit oare orgoliul si spiritul de dreptate in milioanele de simpatizanti si sustinatori ai Stelei? Sa se fi umplut paharul in momentul inlaturarii omului ce a reinventat eleganta, bunul simt si verticalitatea intr-un club unde Evul Mediu pare a fi infinit?

Intr-adevar, Cristiano Bergodi a (a)dus cu sine un suflu de rafinament si clasa, nemaintalnit la Steaua din vremea lui Emerich Jenei.
Era firesc, pe undeva, ca aceasta atitudine si aceasta atmosfera creata sa clatine butoiul de nitroglicerina din creierul gol al patronului si ... BUUUM!!!!

Totusi, Becali a facut constant rau Stelei. De ce tocmai acum? De ce atata lume? De ce in Olanda, America, dece la Romanian Open Tenis? Putin cam ciudat. Si presa este extrem de solidara ...
Sa fie vorba de o organizare, de actiuni concertate?
Scopul ar putea fi unul nobil, de inlaturare a dictatorului, dar nu cred ca numai atat ar misca lucrurile. Discreditarea Stelei, denigrarea patronului si presiunea pusa pe acesta pot duce si la o diminuare a pretului cu care ar putea cineva cumpara echipa. Foarte bine! - ar adauga orice suporter infierbantat. Eu atat spun: Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem sa-l regretam pe Becali!

Dar daca Becali isi face campanie de imagine in Europa?

Si nu uita tu, rapidistule, tu, oltene sau tu, banatene ... chiar si tu, dinamovistule ... oricat de mult ai uri Steaua, e bine sa nu te bucuri de raul ei, pentru ca asistam la un cancer al sportului romanesc care poate metastaza oricand in Giulesti, Banie, Timisoara sau Stefan cel Mare, iar daca Steaua se va desfiinta ... urmeaza si celelalte.

(credit photo: ProSport)

5 comentarii:

Costin spunea...

Intr-un fel imi pare bine, ca la cat de aroganti sunteti va meritati soarta. Dupa care imi aduc aminte de Borcea si ma mai inmoi un pic. Dupa care imi mai aduc aminte de un meci Dinamo-Steaua pe care l-am vazut impreuna, in timpul caruia ne-am plans unul altuia pe umar. Asa ca nu pot decat sa imi doresc sa ajungem din nou doua echipe care sunt rivale de moarte, dar care sunt de respectat. Doua echipe care sa puna din nou 110.000 de spectatori pe National, cum s-a intamplat in anii '80 la un "cuplaj bucurestean" cand au fost atat de multi oameni pe 23 August ca s-a stat pana pe linia de tusa. Si nu au fost nici un fel de probleme. Unul din putinele momente din comunism de care sunt mandru.

alex spunea...

...poate va urma doar Dinamo si atat, restul cluburilor (Rapid, Timisoara, Craiova, Arad) fiind cam aceleasi si inainte de '44.
Inainte de '44 Steaua era Carmen iar Dinamo era Unirea Tricolor :)

Bujor Stoicovici spunea...

Alex, ce a fost inainte de 1944 nu mai conteaza. Din pacate tot ce conteaza este ecuati urmatoare: Gigi=Borcea=Iancu=Mititelu=Copos=...

flavius spunea...

servus...
o fi si aici o codita de... campanie electorala ;)
toate cele bune!

Bujor Stoicovici spunea...

Tot ce se poate. O fi auzit el pe undeva ca e mai bine sa se vorbeasca de rau decat deloc si ... iata ce face.
Este un scenariu posibil, in care GB este capabil sa sacrifice orice. Sper, din toata inima ca va fi in zadar si ma doare sufletul de ce a ajuns sportul romanesc, incapand pe mana mafiotilor.