sâmbătă, 22 decembrie 2012

Vara-i grea, omătu-i mare

Guvernul Ponta II face ordine în legislaţie

 

Pentru ca legislaţia şi, implicit, cetăţeanul să nu mai sufere după influenţa nefastă a regimului Traian Băsescu, Guvernul Ponta II, în spiritul promisiunilor electorale de modificare a cadrului legislativ în cel mai scurt timp, va emite o Ordonanţă de Urgenţă prin care se va abroga învechitul „Iarna nu-i ca vara”, decret prezidenţial de tristă amintire, cu o influenţă nefastă asupra economiei României.
Astfel, de la data publicării Ordonanţei în Monitorul Oficial, iarna va fi exact ca vara.

Despre implicaţiile sociale ale Ordonanţei ne spune câteva cuvinte Vice Prim-Ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, dl Liviu Dragnea:

„Avantajele incontestabile ale Ordonanţei se vor vedea imediat ce ea va fi pusă în aplicare, astfel, niciun cetăţean român nu va mai putea fi obligat să dea zăpada, iar micul întreprinzător nu va mai trebui să irosească proviziile de sare aruncându-le pe jos în faţa prăvăliei. Desigur, cele mai vizibile efecte se vor vedea la nivel macro, astfel factura de întreţinere unde, ne mai fiind nevoie de căldură în calorifere, cetăţenii vor face economii importante. Un mare avantaj al Ordonanţei „Iarna e exact ca vara” este şi anularea dispoziţiei prin care şoferii erau obligaţi să cheltuiască sume nejustificate pentru cauciucuri de iarna. După noile reglementări, toate maşinile vor putea circula pe drumurile publice cu orice tip de cauciucuri. Şi, dacă mai considerăm şi economiile făcute de conducătorii auto pentru că nu vor mai fi obligaţi să-şi procure lanţuri, antigel, soluţie de parbriz şi lopeţi, estimăm o creştere semnificativă a venitului mediu anual pe cap de locuitor ceea ce se va reflecta foarte bine în noile condiţii de trai ale Românilor”

Niciun comentariu: