duminică, 1 noiembrie 2009

Candidatul meu bicameral

A inceput campania electorala. In aceeasi zi eu am dat (de tot) televizorul unei prietene. Nu cred ca imi trebuie un canal care sa deverseze laturi la mine in camera.
Sunt decis si nu am nevoie de nimeni sa-mi explice ce si cum sa votez. Nici eu nu fac asta acum, chiar daca asa va poate parea.

Anul acesta, pentru prima data voi vota cu candidatul care ma reprezinta si care imi place mai mult. S-a terminat cu votul negativ sau cel de frica sa nu iasa Vadim sau Becali. Gata.
Eu stiu cu cine votez. Cu cel mai civilizat si mai cinstit dintre ei. Nu va fi nici cioban-golan si nici tribun-nebun. Nu va fi vreun preot, actor-"mostenitor" sau primar-doctor. Nu va fi nici politician si nici fost ambasador si nici nu va fi fost pe vreun vapor. El este decent si discret, tacut si cu mult bun simt. Il veti recunoaste cu siguranta.
Pana una alta trebuie sa va spun ca stiu si la referendum ce voi face.

La referendum voi alege "NU".
Pentru ca imi place democratia cu toate slabiciunile ei, cu tot.
Pentru ca nu-mi place dictatura in stil Alexander Lukashenko.
Pentru ca vreau sa fiu un pic mai aparat cand se adopta prea repede legi pentru unul sau pentru altul.
Pentru ca vreau ca tara mea sa urmeze intru democratie tari precum SUA, Franta, Anglia, Germania si nu China, Israel, Venezuela sau Mauritius.
Pentru ca discreditarea Parlamentului inseamna discreditarea democratiei.
Pentru ca, daca parlamentarii sunt rai, nu inseamna ca trebuie micsorat si (nu mai e decat un pas) desfiintat Parlamentul.
Pentru ca daca vor fi mai putini nu inseamna ca vor fi mai buni, mai harnici, mai treji, mai cinstiti, mai interesati de cei pe care ii reprezinta si, in cele din urma, nici mai ieftini. Precis vor invoca faptul ca, fiind mai putini, trebuie sa munceasca mai mult. Si atunci sa te tii sporuri si mii de rude ajunse consilieri peste noapte.

Si, ca uitasem sa va spun, candidatul meu nu are nume si din cate stiu nici nu s-a nascut inca, deci nu s-a putut inscrie in cursa electorala de anul acesta. Poate peste inca 20-30 de ani?

3 comentarii:

alex spunea...

:), hm, pai "actorul-"mostenitor"" cum ii spui tu de mult s-a retras din cursa. Din bun simt, probabil, nu a vrut sa taraie Casa Regala a Romaniei in jegul din ziua de azi.

Bujor Stoicovici spunea...

... prea tarziu. A fost oricum indecent ca s-a amestecat, dar ... el nu are sange albastru si n-are cum sa stie :))

elena spunea...

ma bucur sincer ca am contribuit si eu putin la aceasta "alegere" a ta.
stiai ca din 471 de parlamentari bicamerali raman 300 unicamerali daca trece referendumul???? :)))