sâmbătă, 22 mai 2010

Iata de ce nu merg la Iarmaroc

Pentru ca am fost intrebat in repetate randuri de ce nu merg sa cant la Iarmaroc, dragii mei, va prezint mai jos o mostra de cataclism intelectual, un pseudo-interviu, care se vrea un interviu de promovare a evenimentului Iarmaroc si care ne lamureste de ce lucrurile stau asa acolo.
Si pentru ca acel cetatean prajit din dreapta este "creierul" festivalului, iar locotenentii lui sunt si mai grav, eu nu merg sa cant acolo.
Si inca ceva, atentie la cursivitatea si bogatia limbii romane (cred) folosite, atat de "reporter"(reprezinta un site - Beat Factor - al carui nume contrasteaza puternic cu energia lui), cat mai ales de interlocutor.

Va doresc rabdare si distractie placuta. Felicitati-va ca nu v-ati dus acolo.


Iarmaroc 2010 BeatFactor.ro interviu from name on Vimeo.

8 comentarii:

zenov spunea...

Cumplit. Eu nu inteleg totusi cum de au acceptat ceilalti sa participe la aceasta mizerie de festival...Nu inteleg cum duce omul asta o conversatie in limba engleza... e absolut infernal. Am incercat sa reproduc prietenilor o "fraza" a acestui Sorin: e aproape imposibil sa faci asta:) Ma gandesc cu groaza la ce vor simti artistii straini odata ajunsi la locul faptei..
N-am vazut nimic mai penibil de la interviul cu Inna in Ungaria incoace...Creiere ca nucile...pfuai...

Anonim spunea...

este rusinos, asa este. eu nu inteleg cum naiba au lasat interviul asta sa circule pe net! in fine...

locatia de anul asta, insa, a fost superba. iar cu organizarea, s-a vazut ca s-au straduit mai mult decat anul trecut. au avut si ghinion, ce-i drept, cu ploaia si tot tacamul.
eu cunosc oameni din organizare si va pot garanta ca nu sunt toti tampiti:)
oamenii chiar vor sa faca ceva misto...si o fac si ei cum pot. ca de castiguri...nu poate fi vorba.
asa ca nu mai fiti atat de rai:)

Bujor Stoicovici spunea...

Stimate Anonim, este foarte adevarat ca nu toti sunt asa, doar mare parte din ei.
Locul poate ca este minunat.
Problemele de vreme, in anul 2010, nu mai pot fi catalogate drept ghinioane, mai cu seama ca nu a fost uraganul Katrina, ci niste banale ploi de primavara. Am mai fost si eu la festivaluri la care a plouat.
Discutia principala este legata de niste bani (si nu putini) pe care i-au cerut pe bilete, oferind in schimb imaginea jalnica a incompetentei lor. Lucrurile erau previzibile inca de anul trecut cand ilustri organizatori au tepuit multe trupe si au facut o varza dintr-un festival care, apropos, la vremea respectiva a avut parte de o vreme minunata.
Daca ar fi fost un festival umanitar sau gratis, toata lumea ar fi inteles, dar cata vreme au pretentii si au facut atata valva si au fost atat de "pretiosi" ... sa suporte consecintele incompetentei lor.
Nu-i mai luati in brate pe toti loserii. Suntem in 2010 si nu suntem in stare sa facem un amarat de festival. Penibil. Eu, in mare parte stiu lucruri din interior, de anul trecut cand am si cantat acolo cu Butterflies in My Stomach. Nu le voi face public, pentru ca voi supara si cativa confrati muzicieni. Cred totusi ca artistii ar trebui sa fie mai exigenti, chiar daca e foamea apriga.

Anonim spunea...

iarmaroc este "gen o adunare cu multe nebunii" :)) si este un "cuvant vechi gen bunica imi zicea hai la iarmaorc":))
am gasit si eu o expresie veche romaneasca: "cine se aseamana se aduna". prezentator emisiune (pare foarte plictisit...) plus organizator festival (foarte prajit...). din pacate (nu vreau sa jignesc pe nimeni) este foarte posibil ca si cei care vor fi la festival sa fie precum cei 2... ori plictisiti (dar vor ceva nou /distractiv) ori prajitzi ...

zenov spunea...

Exista un fel de a tolera lucrurile in tara asta, ceva de speriat. Toata lumea e ingaduitoare, toata lumea spune: "nu mai fiti asa rai", "altul mai bun nu era", "nici vremea nu i-a ajutat", "lasa ca la anul va fi mai bine". Din cauza asta au trecut 20 de ani de lucruri facute mediocru sau pe jumatate. Nimeni nu sanctioneaza nimic. Ce daca nu poti bea apa la un concert, sau daca stai cozi enorme la baie. Ce daca s-a auzit execrabil? Ce daca expozitia e proasta, sau daca speech-ul "curatorului" e din lemnul cel mai curat....Nimeni nu sanctioneaza nimic. Traim intr-o amorteala, parca suntem sedati. Platim cu seninatate un serviciu mediocru de 20 de ani. Suntem de fapt produsul acestui serviciu, nu mai avem reactie fata de el. In fine...e o discutie lunga asta...Eu unul sunt hotarat sa sanctionez cat pot, tot ce nu e in regula. Pentru ca eu nu-mi negociez biletul atunci cand il cumpar si nici taxele pe care le platesc la stat.

Andrei Gherghe spunea...

Eu am facut greseala sa merg acolo cu Blanoz. Iata urmarile:
http://musicpromoter.ro/recenzie-iarmaroc-fest/

metafizicx spunea...

:)) am ras putin

Bujor Stoicovici spunea...

Draga ultim Anonim, mi-am permis sa te cenzurez, nu pentru ca nu sunt de acord cu tine, dimpotriva, as spune, sunt cu totul de acord, mai putin cu amenintarile, pe care nu doresc sa le gazduiesc aici pe blogul meu. Multumesc pentru intelegere. Poti reveni fara ele si, un pic argumentat sau cu exemple clare, sa stie si cei care nu sunt artisti si care au fost acolo sa vada un festival, ce se intampla prin culise.